Pàgines

dimarts, 5 de març del 2013

Carlos Drews parla d'espècies desprotegides, a "Singulars"


http://www.tv3.cat/videos/4480731/Carlos-Drews-Especies-desprotegides

No comprar res de marfil, res de pell, res de plomes!!!



Carlos Drews és doctorat en Zoologia per la Universitat de Cambridge. Va néixer a Colòmbia, però viu a Suïssa i està especialitzat en l'ecologia del comportament de la fauna a Àfrica i Amèrica Llatina. Ha treballat a l'Institut Internacional per la Conservació de la Vida Silvestre i Management, amb seu a la Universitat Nacional de Costa Rica.

Des del 2003 treballa a WWF (World Wildlife Fund), al principi involucrat en el treball marí a l'Amèrica Llatina, incloent la conservació de tortugues marines, balenes, dofins, pesqueries i hàbitats marins; i actualment és director del Programa Global Internacional d'Espècies de WWF.

Ha construït una llarga trajectòria dedicada a dirigir esforços per salvar espècies protegides o en perill d'extinció. Carlos Drews denuncia a "Singularsles aberracions que pateixen elefants, rinoceronts i tigres arreu del món.

El comerç internacional de banyes d'ivori va en augment i les matances il·legals d'exemplars són el pa de cada dia. La caça furtiva de rinoceronts va arribar al 2012 als seus nivells més alts dels últims 20 anys. 


Carlos Drews
Carlos Drews

Sud-àfrica, principal font de banyes en el comerç il·legal, concentra el 83% de la població africana de rinoceronts i el 73% de tots els rinoceronts salvatges del món. L'any passat es van abatre il·legalment 668 exemplars de rinoceronts.

Drews també explica que el comerç il·legal d'espècies salvatges és el cinquè comerç il·legal més gran del món i suposa fins a 10 mil milions de dòlars. A més, aquest comerç implica xarxes delictives molt ben organitzades, sovint amb poder en països africans o asiàtics.

La caça furtiva i el comerç il·legal d'ivori no únicament mata i perjudica animals protegits i en perill d'extinció. Moltes guerrilles i grup armats, com el grup liderat per Kony a Uganda i que actua en diversos països africans, es financen per mitjà d'aquests negocis, i en conseqüència sorgeixen conflictes regionals, societats desestabilitzades i milers de morts i crims de guerra.

El tràfic il·legal d'ivori i la caça furtiva està, cada vegada, més organitzat i és més lucratiu; està més expandit i és més perillós que mai. Els militars rebels juguen en aquest mercat que dóna milions i milions de dòlars any rere any.

S'estima que el 92% dels rinoceronts van ser abatuts específicament per obtenir-ne les banyes, que són vistes com a símbols d'estatus elevat i desitjable en algunes parts d'Àsia. S'utilitzen cada vegada més per a fins no tradicionals, com per exemple la cura de la ressaca i com a desintoxicant del cos.

Acabar amb aquests actes injustificables és una tasca de tots. Com diu Carlos Drews, en el nostre món globalitzat, la conservació de les espècies no té solucions locals a problemes locals. Tots estem connectats i la conservació és feina de tots.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada