Pàgines

divendres, 4 de juny del 2021

Vols dir que respiro?


La qualitat de la respiració vindria a ser una medicina molt poderosa per al nostre cos-ment. 


Enllaçant amb aquesta frase, podriem dir també que la qualitat dels nostres pensaments també esdevé una bona medicina. Un pensament caòtic, imparable, negatiu, ple de jucicis cap al altres o cap a un mateix, a la llarga, amb el temps, ens emmalaltirà.


I per què parlo dels pensaments quan el tema d’aquest text és la respiració? Perquè quan connecto amb la respiració estic present i aquest fet esvaeix tots els pensaments futuristes o sobre el passat. 


Suposo que de vegades t’has sorprès a tu mateix o a tu mateixa amb una respiració tant superficial que gairebé sembla que està aturada, - ostres! si casi no estava respirant!- Doncs en aquell moment vol dir, que estaves pensant, ocupat en pensaments que et feien fer un viatge en el “no temps” entre futurs i entre passats, preocupacions, estrés.


L’alimentació, una altra potent medicina natural diària, no sempre l’escollim bé, però de vegades sí i si posem interès millora considerablement. Doncs igual amb els pensaments i amb la respiració.


Res comparable amb la llibertat de la variabilitat d’un dia menjar bé i un altre no tant, d’un dia tenir més bon ànim, l’altre veure-ho tot gris, o passar de respirar traquil, amb pau, a bloquejar temporalment la respiració. Però això sí, en el que més insistim, el que més repetim, és allò que obtindrem. Per això val la pena de posar atenció en els nostres aliments, pensaments i respiració.


Llibertat de variabilitat o automatitzat per hàbits? Tant de bo estiguèssim tant desperts a nivell mental-emocional com per poder escollir les nostres reaccions i pensaments tant com es pugui, però malauradament no és així. Solem tenir hàbits ben instaurats, d’estímul-resposta, que dificulten poder fer modificacions en la nostra manera de respirar, menjar o pensar, a no ser que hi posem cert esforç en modificar-los.



I ara ve la pregunta:

Per què vull ser feliç?

Per què?

Si se el per què, el com no és difícil.

Una respiració tranquil·la, sense bloquejos implica una ment tranquil·la i això és la clau de la porta de la felicitat.


Montserrat Reverté

Daifreo- Moviment integral- Mètode Poyet

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada