Pàgines

diumenge, 6 de gener del 2013

Gomasio

CATALÀ
Aporta nutrients de qualitat i afavoreix la seva assimilació, a més a més d'alcalinitzar la sang.

Proporció per elaboració: 12 parts de sesam per una de sal.
Torrar lleugerament les llavors de sesam cru en una paella i moldre juntament amb la sal.
Guardar-ho en pot de vidre i consumir entre 5-7 dies.

El sesam és una llavor molt rica a nivell nutricional, porta molts minerals com calci, magnesi i ferro, a més a més d'àcids grassos omega 6 i aminoàcids essencials com el triptòfan. El triptòfan actua principalment a nivell del sistema nerviós alleugerint estats d'ansietat, depressió lleu i insomni. És un aliment molt yang, tonifica el sistema digestiu. També te poder remineralitzant.
El sesam negre aporta més ferro, va bé en cas d'anèmia.

El podem trobar a les tendes ja preparat, per exemple la casa Vegetalia, Algamar i Mimasa.




ENGLISH
Provides nutrients and enhances quality of their assimilation, in addition to alkalize the blood.

Ratio for preparation: 12 parts of sesame sal.
Toast a slightly raw sesame seeds in a pan and grind along with salt.
Keep it in glass jar and consume between 5-7 days.

Sesame seed is rich in nutritional level has many minerals like calcium, magnesium and iron, in addition to omega 6 fatty acids and essential amino acids such as tryptophan. Tryptophan acts mainly in the nervous system relieving anxiety, mild depression and insomnia. It is a food very yang, strengthens the digestive system. Also has power remineralizing.
Black sesame provides more iron, well in case of anemia.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada