Pàgines

dissabte, 18 de febrer del 2012

Antiga analogia

Compara al ser humà amb un conjunt format per un carruatge, un caball que tira d'ell, un cotxer que dirigeix al caball i l'amo i senyor, assegut al carruatge, darrera el cotxer.
El carruatge representa el cos físic, el caball les emocions, el cotxer la ment, el senyor, l'essència del que som verdaderament (consciència superior, ànima, Ser, etc).

El cos físic (carruatge)
L'estat en que es troba el cos físic no només depen del manteniment que li doni un cotxer intel·ligent, sinó també de la manera en que és portat pel caball. Així doncs, com l'estat del cos físic es pot observar i avaluar amb facilitat, ens donarà precioses indicacions sobre el grau de domini del cotxer sobre el conjunt format pel caball i el carruatge.

Les emocions (el caball)
Les emocions son les que inicien el moviment i ho fan a través del desig. És qui posseeix l'energia necessària per a tirar del carruatge, així doncs, és un element bàsic en la realització del viatge.
Com s'utilitzen les emocions?

La ment (el cotxer)
És on es realitzen els procesos del pensament:
- transmetre al seu amo i senyor les informacions que venen de l'exterior
- entendre les seves directrius en resposta a les informacions rebudes
- ser capaç de dominar el caball i portar-lo en la direcció que l'amo ha indicat
- cuidar amb eficàcia el carruatge
Així doncs, resulta fàcil comprendre fins a quin punt és important el paper de la ment, no només perquè és el vincle entre el Ser superior i l'ego sinó perquè, a més a més, a través d'ella l'ego expressa al món la voluntat del senyor. El comportament del caball depen sobre tot de la manera en que el dirigeix el cotxer, això significa que els diversos estats emocionals depenen en gran part dels pensaments i no del que passa a l'exterior, com acostumem a creure.

L'amo (l'essència del ser)
És l'aspecte del ser humà amb les més elevades qualitats del cor i de l'esperit.

Text extret del llibre "El maestro del corazón" Annie Marquier, Ed Luciernaga.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada